WLE600VX, Arch Linux, and 5GHz

  • Hi, has anyone managed to get the WLE600VX working in AP mode on a 5GHz channel on Arch Linux? I had this set up with hostapd on my apu2d4, and it was working well until very recently. I'll list some basic details about my system below.


    BIOS version & kernel version (latest at the time of posting):

    Code
    1. # dmidecode -s bios-version
    2. v4.17.0.1
    3. # uname -r
    4. 5.18.9-arch1-1

    Userspace regulatory domain:

    5GHz channel list (from "iw list"; everything is either disabled or no IR):

    Relevant kernel logs:

    Code
    1. kernel: ath: EEPROM regdomain: 0x0
    2. kernel: ath: EEPROM indicates default country code should be used
    3. kernel: ath: doing EEPROM country->regdmn map search
    4. kernel: ath: country maps to regdmn code: 0x3a
    5. kernel: ath: Country alpha2 being used: US
    6. kernel: ath: Regpair used: 0x3a

    hostapd configuration:

    hostapd log:

    Some other things to note:

    • I did recently experience a power event at my location which caused an outage/possible surge, but the device is behind a surge protector. I wouldn't expect the card to be operational at all if it was damaged by this, but I figured it was worth mentioning.
    • Previously, I had the ieee80211h setting disabled because it wasn't working for some reason. In this case, ACS fails immediately if I don't include it.
    • I'm still able to get the card working on a 2.4GHz channel.
    • I did a full system upgrade which included a kernel update from 5.16.14.arch1-1 to 5.18.9.arch1-1. Admittedly this system had been neglected for a while, so a lot of other packages were upgraded in the process. I can try to narrow down the list to possibly relevant packages if necessary, but I'm mainly wondering if anyone on an up-to-date Arch installation is able to get this card working in 5GHz mode.

    Any input is appreciated - thanks!